top of page

Op naar de manuele stand! Workshop | 21 januari 2024 | Gouda

Wil jij je fotografie vaardigheden verbeteren en de kunst van handmatig fotograferen ontdekken?

Registration is closed
See other events
Op naar de manuele stand! Workshop | 21 januari 2024 | Gouda
Op naar de manuele stand! Workshop | 21 januari 2024 | Gouda

Time & Location

Jan 21, 2024, 10:00 AM – 1:00 PM

Gouda, Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda, Netherlands

About the event

Op naar de manuele stand! Workshop | 21 januari 2024 | Gouda

Wil jij je fotografievaardigheden verbeteren en de kunst van handmatig fotograferen ontdekken? Leer hoe je jouw camera-instellingen volledig onder controle krijgt. Samen gaan we dieper in op de kern van ISO, sluitertijd en diafragma waardoor jij bewust en vol vertrouwen de ideale belichting voor elke foto vastlegt. Benieuwd naar deze hands-on ervaring? Sluit je aan bij de Workshop 'Op naar de manuele stand' voor een ochtend vol nieuwe inzichten, creativiteit en bovenal, prachtige foto's.

Voor wie?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen. Je hebt net een camera gekocht of fotografeert al een tijdje in de automatische of semiautomatische stand, maar het lukt je nog niet om in de manuele stand te fotograferen. Dit is precies waar we mee aan de slag gaan!

Wat ga je leren?

Aan het eind van de ochtend kun jij in de manuele stand fotograferen. Je zult een dieper begrip hebben van de functies van ISO-waarden, sluitertijd en diafragma, en je zult zelfverzekerd de juiste instellingen kunnen kiezen om die prachtige foto met de perfecte belichting vast te leggen!

Waar en hoe laat?

Om 10:00 uur verzamelen we op de begane grond in de Chocoladefabriek in Gouda, waar we starten met een kop koffie of thee.

Wat moet je meenemen?

Voor de workshop heb je een spiegelreflex- of systeemcamera met standaard lens, volle accu's en lege geheugenkaarten nodig. Als je in het bezit bent van een groothoeklens, neem deze dan ook gerust mee!

De workshop vindt buiten plaats, waarbij jullie je te voet zullen verplaatsen. Het is belangrijk dat je goed ter been bent. Mocht het weer heel slecht zijn, kan het zijn dat we binnen in de Chocoladefabriek aan de slag gaan.

Jet ter Halle

De workshop wordt gegeven door Jet ter Halle. Jet is documentaire fotograaf die zich toelegt op het documenteren van maatschappelijke vraagstukken met als doel: het creëren van dialoog. Daarnaast werkt Jet als bedrijfsfotograaf waarbij zij ondernemers in beeld brengt.

Waar vindt de workshop plaats?

We verzamelen op de begane grond in de Chocoladefabriek in Gouda, waar we starten met een kop koffie of thee. Adres: Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda. Parkeren kan op het aangrenzende terrein. Parkeerkosten: ma – za 09.00 – 21.00 uur, €2,- per uur, €8,- per dag. Op zondag is het gratis parkeren. De chocoladefabriek is ook goed te bereiken met het OV.

Boek hier

Share this event

bottom of page